RADNICE - Po dvouleté odmlce se v Radnicích uskuteční městská slavnost.

Zahájí je v pátek 10. června od 19 hodin v Domě U Růže koncert Jana Venase mladšího.

Víkendový scénář pokračuje na letní scéně u rybníka. V sobotu po 13. hodině vystoupí děti ZŠ a MŠ Radnice, Jiří Schelinger memory band, představí se domácí divadelníci s aktovkou Medvěd, dále Turbo Revival Plzeň i W band Plzeň.

Návštěvníci se mohou těšit na dobová řemesla a zábava je přichystaná i pro ty nejmenší.

Kromě toho rovněž v sobotu pořádají výstavu chovatelé drobného zvířectva (v objektu u muzea).

Nedělní vyvrcholení se od 13 hodin týká koncertu Big Bandu Hrádek a skupiny PF BAND

Občerstvení je zajištěné: radnické pivo, pizza, myslivecké a rybí speciality.

ROKYCANY - Čtvrteční vernisáží od 16 hodin začíná v ve výstavní síni rokycanského Muzea dr. Horáka (ulice Josefa Knihy 146) expozice Atlas ptáků neobyčejných. Návštěvníci se až do 25. září seznámí s ptáky, kteří ovlivnili lidskou fantazii v mýtech, pověrách, stali se předlohami pro souhvězdí, božstva nebo byli převzati jako znaky na erby. Informační panely pak kopírují středověké bestiáře – atlasy. Preparáty zaujmou děti i dospělé. K vidění budou obří noha ptáka, velká vejce či popel ptáka Fénixe.

HLOHOVICE - Kostel Nejsvětější trojice v Hlohovicích hostí v sobotu večer pěvecký sbor Zůzizů. Koncert začíná v 19 hodin.

Už v pátek se ovšem zpěváci z tymákovského seskupení představí v evangelickém kostele (rokycanská Jiráskova ulice), a to od 18.15 do 18.45 hodin.

RADNICE - Prezentace nové knihy Jaroslavy Krupkové a Jaroslavy Vonáskové s názvem Tradice dobývání uhlí na Radnicku je přichystaná na páteční odpoledne. Dějištěm bude 10. června od sedmnácti hodin Muzeum Josefa Hyláka v Radnicích.