Organizátory připravená stanoviště totiž byla doslova obsypána dětmi. „Obeslali jsme všechny mateřinky i školy a účast tomu odpovídá. Pochopitelně nám hodně přeje i nádherné počasí," prozradil Karel Vodička z pořádající organizace.

Ostatně důvod přijít tu, rozhodně byl. Od disciplín ryze zaměřených na fyzické výkony a zručnost za všechny jmenujme chůzi po laně, provazovém žebříku, nebo chůdy a ´zvířecí trať´, kde se museli běžci vžít například do role husy nebo koně a běh tomu přizpůsobit, po zábavně naučné. Tam děti například poznávaly jednotlivé obiloviny a semena nebo skládaly puzzle s obrázky zvířat. „Opravdu hodně nám pomohli deváťáci z Jižního předměstí. Jak s přípravou, tak i samotným průběhem. Vzorně se starají a pomáhají v soutěžích mladším spolužákům," bylo slyšet z úst organizátorů. Celou akci ale dopředu připravovali jako vždy místní Brontosauři.

Doplňme jen, že Den Země slaví více než miliarda lidí téměř po celém světě a jde o jeden z největších mezinárodních ´svátků´. Každoročně se k němu 22. dubna připojují i děti na Rokycansku.