ROKYCANY - Malí cvičenci se opět museli narychlo stěhovat z malého sálu rokycanské sokolovny. Kluci a děvčata z oddílů všestrannosti TJ Sokol opustili prostory v úterý večer, kdy se sem stěhovalo deset obyvatel Ukrajiny. „Jde o jednu rodinu se čtyřmi dospělými a šesti dětmi, která prošla centrem pro běžence. Nejmladšímu je devět měsíců,“ uvedla mluvčí úřadu Tereza Maixnerová. Předpokládá se, že v pátek se skupina přemístí do Plzně.

HRÁDEK - Úterní odpoledne bylo osudné pro osmatřicetiletého muže ve Škodě Felicia. V Hrádku ho zastavili policisté z tamního oddělení a zjistili, že muž za volantem nadýchal 0,51 promile alkoholu v krvi. Kromě toho se hlídka dopracovala ke zjištění, že svérázný chlapík není držitelem řidičského oprávnění.

NĚMČOVICE - Fotbalová Dukla Němčovice šlape, ale na další zápas o mistrovské body musí čekat do neděle. V sobotu 4. června se totiž na jejím hřišti uskuteční okresní finále soutěže v požárním sportu. Dorazí elita z okrskových kol a připraveni jsou na ně velitel Václav Bufka, náčelník štábu Pavel Königsmark, hlavní rozhodčí Ladislav Drobička i další pořadatelé včetně technické čety.

Začátek konfrontace je v osm hodin. Po štafetách a běhu na sto metrů přijde vyvrcholení ve formě klasického útoku. Vyhlášení výsledků uzavře celodenní maraton kolem 17. hodiny.

ROKYCANSKO - Hasiči ze základny v rokycanské Komenského ulici cestovali v úterý večer na okraj města. Havaroval tu vůz, plný barev a cizinců (více na 2. straně). Už v poledne ale směna HZS likvidovala padlý strom v Borku.

Dobrovolníci z Mirošova cestovali v úterním podvečeru za letní kino v Hrádku, kde zahořel pařez.

ROKYCANY - Skupina třiceti studentů hotelové školy v německém Viechtachu navštívila včera vrstevníky rokycanské Střední školy Jeřabinová. Po oficialitách se polovina hostů přesunula do kuchyně, kde si vyzkoušela přípravu klasických českých chlebíčků a míchaných nápojů. Druhá část si prohlédla město a odpoledne nastalo střídání. Kluci a děvčata z Jeřabinky vyrazí do SRN v průběhu září.