Stále bez prohry (myšleno po 90 minutách) procházejí fotbalisté FC Rokycany divizní skupinou A. Ve třetím vystoupení to ale stačilo pouze na jeden bod.

FC Rokycany Hořovicko 0:0, na penalty 2:4. Téměř sousedské derby orámovaly dvě obrovské šance na začátku i konci zápasu. Tu první měl hned v úvodní minutě hostující Ondřej Vrabec, který se po centru ocitl osamocen před brankářem Vildem. Ten už ležel překonám u protější tyče, ale střela hořovického záložníka přeletěla branku. Hosté začali sebevědomě, ale jejich převaha se postupně vytratila a Rokycany přebíraly taktovku. Pokusy domácích zastavovali zadáci Středočechů. Přišli ještě v první půli o zraněného Beža, ale přesto defenzivní činnost nadále patřila k přednostem soupeře.

Po obrátce zahrozil hostující Zítka a na opačné straně stadionu se neprosadil odchovanec Hořovic Jakub Vaníček, který hlavičkoval příliš vysoko.

Novic mezi sudími Tvrdík nechával hře spád. Některé zákroky byly na hraně a po jednom z nich se v poslední minutě lavička hostů hodně zlobila. Nedovoleně zastaven byl podle ní Šmíd, ale hrálo se dál. Sudí totiž správně vyhodnotil pád hořovického fotbalisty jako podklouznutí a Mašek se ocitl sám před Hercem. Nevyzrál na něho, takže musel o druhém bodu rozhodnout penaltový rozstřel. Týden předtím při pokutových kopech uspěly oba celky, tentokrát si lépe vedli hosté v poměru 4:2.

Trenér Pavel Aubrecht nebyl přes ztrátu zklamaný: "Je škoda, že takto dobře rozehrané utkání neumíme proměnit ve tři body. Před začátkem soutěže bylo jasné, že střílení gólů bude náš problém. Na ofenzivních postech máme výlučně mladé hráče, kteří v sobě určitě potenciál mají, ale potřebují čas. pro příklad nemusím chodit daleko. Rezerva druhý den porazila Koloveč 5:4, jenže neproměnila spoustu dalších šancí.

Zde je sestava Rokycan: Vild Krčál, Procházka, Vaníček, Spěváček (57. Mašek), Rusňák, Hereit, Černý, Lukáš Aubrecht, Cibulka (75. Král), Pavel Aubrecht (82. Like).

V sobotu: FC znovu kope doma! Opět od 17 hodin vyrukuje na Hvězdu Cheb.