Aktéři se scházeli a sjížděli od osmé hodiny ranní. V restauraci na ně nejprve čekal horký hovězí vývar a limonády či nealko pivo. „Ctíme nařízení a pravidla, takže případná policejní kontrola nás neohrozí,“ měl jasno šéf organizace ČSOP v rokycanské Švermově ulici Pavel Moulis. Při nástupu se ujal s Bradou organizačních pokynů s důrazem na bezpečnost v lese. Část myslivců si oblékla výrazné oranžové vesty, ti zbývající si kolem klobouků upevnili alespoň reflexní zelený pásek. To vše orámoval znělkami trubač Miloš Kalčík a krátce po deváté hodině skupiny nasedaly do přistavených dodávkových vozidel, aby se přesunuly do přírody.

Zdroj: Václav Havránek

Lovců se zbraněmi vyrazilo do porostů šestatřicet a k tomu je třeba připočítat čtrnáct honců s devíti loveckými psy. Když už jsme v říší čísel. Lečí bylo naplánováno a také realizováno pět. Třikrát do svačiny a po konzumaci se pokračovalo. Závěrečná pasáž se týkala lovu bažantů. „Těch máme na kontě devatenáct, zatímco divoká prasata jsme registrovali spíše z větší vzdálenosti. Stejně jako lišky, zajíce nebo srnčí zvěř,“ dodal Moulis.

Pátý ročník Dachl Cupu se jel opět v kategoriích stodoláků a speciálů
FOTO, VIDEO: Mlečicemi burácely legendární Jawy 50

Končilo se za tmy. Opět v restauraci Pod Vršíčkem, kde došlo na vyhlášení krále naháňky, ale také na pomyslný soud v momentu, kdy se jeden z provinilců dopustil prohřešku proti mysliveckým zvyklostem.

Činnost honebního společenstva Litohlavy – Klabava se od kolegů příliš neliší: „Sázíme stromky, chodíme na brigády a pořádáme v létě koncert lovecké hudby. Pečujeme rovněž o naše myslivecké políčko. Má přes hektar a je plné slunečnic, topinambur, ovsa či vojtěšky. To vše pro zimní přikrmování,“ loučil se Brada