Do areálu Sokolky zamíří po 14. hodině milovníci vojenské historie ze sousedních Všenic i bývalá světová rekordmanka v hodu diskem Zdeňka Šilhavá. „Ve světových tabulkách je její hod z roku 1984 pořád na druhém místě. Byla překonána jen jednou a účastnila se tří olympiád – v Moskvě, Soulu a Atlantě," upozornil na nevšední návštěvu organizátor Miroslav Kroc.

Zápasem Břasy versus Kříše odstartuje ve 14 hodin prestižní turnaj národních házenkářů. Kromě toho se týká Stupna a Všenic. V sedmnáct hodin dojde na vložené utkání mistrů ligy z roku 1997 proti zbytku světa. V sestavě šampionů se objeví brankáři Nový a Souček, obránci Blecha, Purma, Totzauer, Kroc i útočníci Totzauer, Zeithaml, Vondrák, Kroc, další Totzauer, Kuška, Jindřich. Jednotlivá střetnutí budou proložena pivním zápolením – hospodskou štafetou, pivní vuvuzelou nebo stupenským tuplákem.

Pořadatelé mysleli i na soutěže pro děti a o hudební doprovod se postará Mary Lou (16. až 19. hodina). Od dvaceti hodin následuje tanec a posezení při muzice Tondy Totzauera.
Zajištěno je opečení čuníka pro všechny příchozí a uvnitř Sokolky budou vystaveny historické materiály a fotografie
Kromě toho se koná zítra od 13 hodin u sokolovny den s nádechem historie v podání skupiny Darkness. Na nedělní 15. hodinu je pak U Dubu přichystáno posezení se skupinou Septet.