Potrvá až do 30. června a obsahuje rekonstrukci všech dešťových propustků včetně silničního mostu na Závírce, frézování a pokládku nového asfaltového krytu i opravu krajnic a příkopů. „V centru Rokycan jsem si pochopitelně všiml cedule se značkou slepé ulice ve vzdálenosti čtyř kilometrů. Ale, že to bude zrovna tady, kde se neotočím, to jsem netušil,“ rozčiloval se řidič kamionu. Pracovníci vybrané firmy, kteří frézovali původní povrch vozovky, mu naštěstí umožnili manévr, po němž se vracel zpět do okresního města a pak na hodně dlouhou objížďku.

Měří mimochodem 27 kilometrů po trase Rokycany - Osek – Březina – Bezděkov – Přívětice – Skomelno – Lhota pod Radčem – Kařez – Mýto. Znalci místních poměrů využijí pochopitelně mnohem kratší úsek přes Hůrky nebo Habr u Volduch. Úzké vozovky však silničáři nedoporučují. Investice si vyžádá i úpravy jízdních řádů (výluka platí ode dneška) a striktní zákaz jízdy po svojkovické ulici, kam budou moci jen autobusy. „Každé ráno tam vozím noviny ve čtyři hodiny. Zákaz však platí i pro mne a mám prý žádat o výjimku na dopravním inspektorátu,“ krčí rameny distributorka Jana.

Václav Havránek
Pomoc pro Ukrajinu má různé tváře

Aby všem komplikacím nebyl konec, ovlivní situaci v Holoubkově od dubna oprava kanalizačního řadu. „Půjde o druhou etapu rekonstrukce kanalizace Chejlavy. Od 21. března pod 5. dubna bude zcela uzavřen průjezd po hlavní silnici s označením II/605 u autobusových zastávek. Hned od 6. dubna do 22. června to nepůjde od hotelu až po konec zástavby na Těškov,“ tvrdí starosta obce Lukáš Fišer.

Letos jsou ještě naplánované rekonstrukce v úsecích Holoubkov – Mýto (léto) a Svojkovice – Borek (podzimní měsíce).