Kromě prváčků, jež poprvé zasedli do školních lavic, byl včerejšek v ZŠ TGM, co do zahájení dalšího roku, naprostou novinkou i pro druháčky této devítiletky. Namísto do ní totiž zamířili do střední odborné školy.

„Opatření si vyžádala kapacita hlavní školní budovy," konstatovala ředitelka ZŠ Ale- na Halířová. „Do letoška jsme to řešili odloučeným pracoviš-těm v ZŠ ulice Míru, ale té přibyly třídy. Přesunuli jsme se tedy do střední odborné školy. Tam se prostory vyčleněné našim žákům nacházejí v bočním křídle a je k nim i vlastní přístup. Nemusejí tedy zvládat těžké vstupní dveře. Tím, že se jedná o školní budovu, jsou prostory naprosto vyhovující a spolupráce s vedením SŠ, ať už se jedná o ředitelku či zástupkyni, je výborná," pochvalovala si Halířová.

Na oběd a odpolední zaměstnání v družině se pod dohledem pedagogů budou děti vracet do hlavní budovy devítiletky. „Stejně tomu bylo i předchozí léta. Polední přesun nijak nezatíží, naopak se procházkou povzbudí chuť k jídlu," podotkla Halířová. Dodala, že rodiče si nestěžují. Zájem o navštěvování školy je zkrátka veliký, ale další třídy už se do ní nevejdou.

Celkově devítiletku navště- vuje 447 žáků a v hlavní budově je 18 tříd. Celkově pak 20.

„Od června se pyšníme titulem Světová škola, který nám udělilo Ministerstvo školství ČR spolu s nadací Člověk v tísni a Adrou. Letos přibyl další název Škola dotykem. Jako jedni z dvanácti totiž zahajujeme nový projekt a jeho název už sám o sobě napovídá o zaměření," prozradila ředitelka.