„Dnes DTJ v pravidelných soutěžích zastupují futsalisté a hokejisté,“ uvedl organizátor a starosta jednoty Jan Rada. Výrazně se podílel na útlé publikaci, v níž jsou důkladně zmapované důležité mezníky činnosti i smutná období (II. světová válka a léta 1948 až 1989), kdy byl chod tělocvičné organizace zakázán.

Oficiální zahájení akce se týkalo nejen připomenutí historie, ale také přivítání hostů. Z Květné, odkud je i předseda republikové DTJ Daniel Sedlecký, Třebíče s představitelem Františkem Jonášem, Plzně se starostou Josefem Reitspiesem a dorazili i hosté z pražské Santošky, které vedl Láďa Soukup.

Na své si přišli sportovci. Zúčastnili se turnajů v tenisu (vyhráli borci z Třebíče), petanque, nohejbalu, stolním tenisu a domácí futsalisté si k přátelskému zápasu pozvali FC TBC z Plzně. Pořadatelé měli připraveno množství pohárů i medailí a nezapomněli odměnit nejstaršího aktéra Bohuslava Bendu z Plzně. Speciální dárky čekaly i na nejaktivnější turisty, kteří se od jara zúčastnili pěti výšlapů (vždy po dvaceti kilometrech) po okolních vesnicích a městech.
Večer se aktéři i obyvatelé Klabavy potkali u klubovny při zábavě s kapelou Yacht band.

O start při závodech O žabího krále byl velký zájem.
Chovatelky z Břas nápor zvládly