„Byli totálně opilí a v bezvědomí. Museli jsme je dopravit na jednotku intenzivní péče se stálým dohledem," konstatoval zasahující lékař Ivan Borek. Zároveň připustil, že ošetření tohoto typu je v poslední době podstatně častější než klasická zranění.

Dlužno dodat, že městští strážníci vyrazili do centra v zesílených hlídkách. Koho z nezletilých přistihli s pivem nebo destiláty, musel je okamžitě vylít. Nicméně uhlídat na Masarykově nebo malém náměstí stovky a tisíce lidí, to byl úkol nadlidský a dokumentuje to obrovský zájem domácích i přespolních návštěvníků. V pátečním podvečeru se pohybovali mezi dvěma scénami, z nichž pódium u hotelu Bílý lev patřilo folklóru. Ve dvaadvacet hodin došlo na působivý ohňostroj. „Letos byl nádherný. V momentu, kdy z věže kostela vylétly poslední rakety, zdálo se, že je konec. Jenže za pár vteřin spustili kaskádu efektů ze střechy Žďáru," komentoval nebeskou šou spolupracovník Pavel Grimm.

V sobotu dění pokračovalo a zahajovaly je fanfáry z chrámu Panny Marie Sněžné. vystupující se tentokrát prezentovali na pěti místech (kromě zmíněných jevišť šlo o Klub komorní kultury, prostor před muzeem a vyznavači tvrdší muziky obsadili restauraci U Pardála). Podle připraveného scénáře – hlídali ho úředníci města v nepřehlédnutelných zelenobílých mikinách – vše pokračovalo k vrcholu setkání. Před sobotní 21. hodinou zpíval Miro Žbirka a okamžitě získal kontakt s publikem!