Hokejovou metropolí České republiky se stanou na tři dny Rokycany. Od pondělí do středy tu absolvuje soustředění výběr České republiky v kategorii dospělých a zároveň nově se tvořící tým do dvaceti let!

„Je to pro nás prestižní záležitost. Hodláme vytvořit hráčům ty nejlepší podmínky. Ať už na ledě nebo v rámci suché přípravy," zdůraznil šéf areálu Vladislav Bejček.

Reprezentanti zpravidla obsadí okresní město zítra večer. Mladíci totiž absolvují úvodní trénink už v pondělí od deseti hodin. Pokračují od 16 do 17.30, aby je v osmnáct hodin vystřídali muži.

Úterý je podle odlišného scénáře. Dospělí mají plochu zablokovanou od 10 a pak od 16 hodin (vždy na 90 minut). Dvacetiletým patři led jen od čtrnácti hodin. Ve středu společné tréninky vrcholí.Tuzemská elita si obuje brusle před desátou hodinou, nástupci od šestnácti hodin.

Nejlepší tuzemští hokejisté se pod taktovkou Vladimíra Růžičky, Ondřeje Weissmanna a rokycanského kouče Jaroslava Špačka (má na povel defenzivní činnost) scházejí během léta několikrát.

Tentokrát byli do nominace zařazeni tři brankáři, osm obránců a dvanáct útočníků tedy čtyři kompletní pětky. Všichni hokejisté dorazí z Tipsport extraligy- Ve výběru není ani jeden krajánek.

„Náplň druhého soustředění bude hodně podobná předchozímu kempu v hlavním městě. Nic zásadního nezměníme, chci, abychom opakovali taktické prvky a věnovali se především hře v obranném a středním pásmu. Hráče jsme už poznali a s prvním společným pobytem jsem byl spokojen. Všichni do toho dali maximum, bylo vidět, že jsou z klubů dobře připraveni. V Rokycanech nás čeká další práce," řekl hlavní kouč Vladimír Růžička.

My jen dodáváme, že ve prospěch pobytu v okresním městě hovořily nejen ideální podmínky na ledě, ale i ubytování a stravování v bezprostřední blízkosti zimního stadionu!