Od poloviny října předloňského roku prověřují rokycanští policisté podezření ze spáchání přečinu krádež. Falešného číšníka dopadli.

Jednání se dopustil muž, který po předchozí zámince o práci a smyšleném jménu, přišel do jedné rokycanské restaurace. Po ústním pohovoru byl přijatý jako číšník. Následně mu byl sdělený den nástupu do zaměstnání, kde byla také uzavřená pracovní smlouva. Podvodník přišel na čas a v době, kdy sepisoval pracovní smlouvu využil příležitosti a z neuzamčené místnosti skladu odcizil více než 17 tisíc korun a zmizel. „Policisté při prověřování případu zjistili, že muž si podával inzeráty týkající se poptávky po práci číšníka, barmana či provozního prostřednictvím sociální sítě," uvedla mluvčí PČR Hana Kroftová.

Poté co se mužům zákona podařilo ustanovit totožnost podezřelého, zjistili, že po muži pátrají i kolegové z Jihlavy. „K pátrání se připojili rokycanští policisté a tento týden se už podařilo dvaačtyřicetiletému muži z Jihlavy, který je podezřelý z výše popsaného jednání, předat záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádež," uzavřela.