„Při oslovování starostů obcí jsme žádali o příspěvek na zakoupení bezdrátového signalizačního systému sestra – pacient pro nově rekonstruované oddělení ve 4. patře budovy, které je plánované pro následnou léčbu,“ připomněla ředitelka nemocnice a předsedkyně představenstva Hana Perková.

„Na rekonstrukci zmíněného oddělení ale, bohužel, byla vysoutěžená firma LP doprava a stavby. Bohužel proto, že tři a půl měsíce po dohodnutém termínu zakázku nedokončila, nepředala a znemožnila tak užívání dvaceti lůžek. Cela věc končí v rukou právníků a těžko odhadnout, kdy bude oddělení k dispozici. Peníze od obcí byly proto použité na nákup stále obnovovaného technického a dalšího potřebného zařízení,“ objasnila Perková.

Na finančním příspěvku v hodnotě 200 000 Kč se podílely a dík vedení nemocnice proto patří: Němčovicím, Chlumu, Všenicím, Mlečicím, Hlohovicím, Ejpovicím, Týčku, Vískám, Bezděkovu, Těškovu, Kamenci, Nevidu, Hradišti, Čilé, Lhotě pod Radčem, Příkosicím, Přívěticím, Kařezu, Svojkovicím, Mirošovu, Chomli, Skomelnu, Kladrubům, Holoubkovu, Mýtu, Dobřívu, Hrádku, Siré, Litohlavům, Trokavci, Medovému Újezdu, Klabavě, Oseku, Podmoklům, Kamennému Újezdu, Plískovu, Lhotce u Radnic, Břasům, Zvíkovci, Vejvanovu a Volduchám.

Městu Rokycany putuje dík za finanční dar ve výši 495 000 Kč na zakoupení ultrazvukového přístroje pro gynekologické oddělení a koagulačního setu centrifugy pro laboratoře.