Nejinak tomu bylo v sobotu při V. Dachl Cupu v Mlečicích na severu Rokycanska. „S obdobnou konfrontací začínali sousedé v Podmoklech a my jsme se přidali později. Určitě ale máme hezčí trať. Je pro diváky přehledná v každém úseku a v perfektním stavu. Kvůli pátečnímu dešti jsme tu už od šesté hodiny ranní,“ vyzdvihl místostarosta obce a také aktivní účastník Petr Staněk úsilí organizátorů.

Zdroj: Václav Havránek

Nedočkaví jezdci i jejich doprovod se v areálu na okraji Mlečic objevili po desáté hodině. Dorazili od Příbrami, Drozdova, Švihova, Mýta a také z okolních obcí. nakonec jich bylo ke čtyřicítce, aby své jezdecké umění i kvalitu pionýrů ověřili ve dvou kategoriích. „Stodoláky musí být vybavené originálními díly a povolené jsou jen drapáky nebo přistřižené plechy. U speciálů lze pak využít libovolné úpravy,“ reagoval na náš dotaz domácí jezdec Radek Tysl.

Expozice U dubu je nazvaná Čágo bello šílenče.
OBRAZEM: Stupenská pivnice se proměnila ve výstavní síň

Po dvou rozjížďkách v každé skupině se ti nejlepší probili do finále a medailisté si kromě pohárů odváželi motorové oleje a další potřebné komponenty. Mezi stodoláky kraloval Bušek z Podmokel před Jerlingem (Drahoňův Újezd) a Tyslem (Mlečice). Speciálům velela čtrnáctiletá Viktorka Vovsová ze Švihova (mašinu jí skvěle připravil dědeček) a sympatická školačka tak navázala na pódiová umístění z Dobřanského seriálu. Druhý dojel Šefl z Podmokel a třetí Brož z Týčku.

Ti, kteří vypadli se už mohli vrhnout na občerstvení. Stravovací úsek toho nabízel hodně a o pitný režim se staral František Nachtigall: Jsem sice tak trochu chalupář, ale tuhle akci prostě miluji.“