Letos se podařilo sestavit šest týmů a v nich více než dvacet badatelů řešilo složitá zadání včetně praktických ukázek. „Pět družstev je z naší školy a s nimi soutěží i vrstevníci z Plzně,“ uvedl za pořádající zařízení pedagog Jaroslav Burda.

Kluci si dali záležet a jejich prezentace po zhruba třiceti hodinách byla důkazem, že programování rozumí. Právě sousedé z Plzně předvedli v akci dron hlídající domácí bezpečí a hodnotitelé označili pětičlenné družstvo ve složení Jan Ocelík, Jan Jedlička, Dan Pojhan, Aleš Franče a Václav Šmejkal za vítěze. Tři studenti reprezentovali elektrotechnickou průmyslovku, jeden byl z církevního gymnázia a zbývající z gymnázia na Mikulášském náměstí.

Na druhé příčce byli třeťáci ze SOŠ Rokycany (Patrik Robin Sloup a Jakub Trnčák), bronzoví pak domácí čtvrťáci pod křídly Reformed Boys a pod stupni vítězů zbývající kolektivy: SB studio, TNT studio i Pizzop.

Organizačně a technicky se na projektu podílel SIT Port a díky firmám Euro Software i Corticon si aktéři odnášeli ceny za dvacet tisíc korun.