Pokud jde o víkend, účinkovali v sobotu záchranáři v Mlečicích (požár objektu), Dobřívě (likvidace hmyzu), Hůrkách (odstranění stromu) i Hrádku (hořel odpad v Nové Huti). Včera po šesté hodině ranní vyrážela směna HZS z Radnic k nehodě ve Stupně.

BŘEZINA - Od 17.30 hodin dnes jednají v sídle úřadu zastupitelé Březiny. Věnují se vystoupení obce ze sdružení Polygon, příspěvku pro fotbalový klub AFK (startuje v okresním přeboru) nebo smlouvě o odvozu a odstranění tuhého komunálního odpadu.

ROKYCANY - Kulturní léto v okresním městě pokračuje dnes odpoledne. Na prostranství Spilky se od sedmnácti hodin představí muzikanti ze skupiny Saxtet.

Ve středu 27. července si na sousedním Masarykově náměstí přijdou na své ti nejmenší diváci. Mohou se od sedmnácti hodin těšit na Pohádku pro neposlušné děti.

Sobotní slavnosti v Nebílovech přilákaly stovky lidí. Zákazníci vzali útokem sadařský stánek.
Překážková dráha ze slámy, řízení traktoru, borůvky. Nebílovy obsadily slavnosti

ZBIROH - Prázdninové středy jsou v areálu zbirožského zámku zasvěcené večerním prohlídkám. Pozítří se mohou návštěvníci těšit na setkání s Alfonsem Muchou. Nejen významném umělcem, ale také fotografem, svobodným zednářem a v neposlední řadě milovníkem života. Účastníci se dozvědí i více o osobnostech, které za A. Muchou na zámek přijížděly osmnáct let jeho působení ve Zbiroh. Vítáno je dobové oblečení. Je nutná předchozí rezervace na: pokladna@zbiroh.com nebo na telefonním čísle 602 527 632.

MÝTO - Fotbalisté Slavoje Mýto pokračují v přípravě na nadcházející sezonu v krajském přeboru mužů. Pozvali si na zítřek dorostence SK Petřín Plzeň (do devatenácti let) a zvolili k tomu trávník v sousedních Cheznovicích. Výkop je stanoven na osmnáctou hodinu.

KAŘÍZEK - Starosta Josef Plecitý svolává na dnešní devatenáctou hodinu zastupitele Kařízku ke čtvrtému letošnímu zasedání. začne v devatenáct hodin a ve scénáři nechybí starost o stromy (konkrétně lípy) nebo situace s obecními studnami či váhou.