Silnice na Strašice byla během šetření uzavřena a hasičské jednotky HZS Rokycany i SDH Mirošov se okamžitě přesouvaly do Janova, kde došlo k požáru komína. Profesionálové z Radnic byli v akci při nehodě ve Sklené Huti.

V sobotu po poledni pak Mirošovští poskytovali technickou pomoc v ulici Vojtěcha Nejedlého.

Školáky čeká přírodovědná stezka

Rokycansko – Jarní prázdniny se od pondělí týkají školáků na Rokycansku. S ohledem na dlouhodobou distanční výuku jde možná o diskutabilní krok, ale ministerská opatření mají větší váhu.

Kluci a děvčata sedět doma nemusí! Některé subjekty pro ně chystají výpravy do přírody. Jmenujme Zbiroh. Klabavu nebo naučnou přírodovědnou stezku v podání pracovnic Muzea dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech. Ode dneška do 21. 2. se zaměřením pro žáky prvního stupně a jedenácti zastávkami na Stráni. Příslušný pracovní list si lze vyzvednout v muzeu za kostelem.

Spolek Ruprt funguje devět let a Ejpovice miluje

Prodejna v Siré se 15. 2. stěhuje

Sirá – V úterý dojde k uzavření obchodu se smíšeným zbožím ve vesnici Sirá. Důvodem je rozsáhlá rekonstrukce (potrvá minimálně do konce února), ovšem obyvatelé Siré si základní sortiment pořídí.

Prodejna bude během opravy přemístěna do společenské místnosti domu s číslem popisným 14.

V Týčku odkoupili zařízení hostince

Týček – Únorové zasedání mají za sebou zastupitelé obce u Zbiroha. V jeho rámci se zabývali pořízením majetku od bývalého nájemce hospody. Všech sedm účastníků souhlasilo s tím, aby bylo zařízení za bezmála 35 tisíc odkoupeno.