ROKYCANY - Profesionální hasiči z Komenského ulice vyjížděli včera před polednem do lokality pod Husovými sady. Došlo zde k dopravní nehodě a směna HZS uklízela při zásahu vozovku. Kolem 13. hodiny se pak na Plzeňském předměstí srazil osobní automobil s autobusem.

OSEK - Zhruba na pět měsíců (konkrétně do konce srpna) je rozplánovaná oprava silnice mezi Osekem a Litohlavy. Objízdné trasy přes Rokycany jsou důkladně vyznačené.

O pár kilometrů dál, přesněji na komunikaci z Bezděkova do Přívětic, jezdit lze, ale se zvýšenou opatrností. Pracovníci Správy a údržby silnic tu od včerejška do čtvrtka 14. dubna kácí stromy. Minulý týden měli zaměstnanci SÚS na povel prořezávku dřevin směrem na Šťáhlavy.

LHOTKA - Provozním řádem vodovodu se zabývali včera zastupitelé ve vesnici u Radnic. Nezapomněli ani na veřejné osvětlení u nových parcel, obecní znak nebo odvoz stavební suti.

Ilustrační foto.
Zmar. Zahrádkáři vyhazují zmrzlá rajčata

ROKYCANSKO - Seriál školních olympiád přece jen pokračuje, a to s přispěním pracovníků DDM Rokycany. Včera se tu setkali nadaní biologové, zatímco o kus dál bojovali na hřišti fotbalisté 9. tříd a v gymnáziu měli dostaveníčko badatelé v rámci středoškolské odborné činnosti.

Dnes patří Dům dětí a mládeže talentovaným počtářům ze 6., 7. a 8. tříd okresu.

RADNICE - Šestadvacetiletý motorista se na sklonku minulého týdne posilnil alkoholem, jenže narazil. Policisté z obvodního oddělení ho kontrovali v obci na Radnicku a zjistili, že řidiči koluje v krvi 1,4 promile alkoholu. Převezli ho k lékařskému vyšetření a odběru krve, aby posléze zahájili úkony trestního stíhání.

ROKYCANY - Hrádečtí policisté zastavili o víkendu v Rokycanech osobní vozidlo, řízené pětadvacetiletým mužem. Test na alkohol dopadl dobře, ale horší to bylo s přítomností návykových látek. Prověrka odhalila požití marihuany a motorista se vezl nedobrovolně na lékařské vyšetření a odběr krve.

ROKYCANY - O opravě Jiráskovy ulice v centru Rokycan píšeme v dubnovém vydání měsíčníku Extra. Většina obyvatel města ho dostala do schránek a řada z nich hned reagovala. Ptá se, kdy se bude rekonstruovat i frekventovaná komunikace od bazénu směrem k nemocnici. Je totiž už delší dobu plná výmolů a nerovností.