Mezinimi byli i tři z Rokycanska. Pamětní medaili a list převzali Drahomíra Rancová, Andrea Tláskalová a Karel Vodička.
„Vaše povolání učitelů je velmi náročné, vyžaduje neustálé vzdělávání a zdokonalování,“ uvedl v rámci poděkování zúčastněným hejtman.

Drahomíra Rancová užosmnáct let řídí Gymnázium a Střední odbornou školu Rokycany, kde i celý svůj profesní život učí. Desítky žáků si díky ní oblíbili chemii. Kromě toho se jí obě budovy školy podařilo vybavit moderními technologiemi a špičkovými laboratořemi.

Andrea Tláskalová působí v ZŠ J. V. Sládka Zbiroh. Má hlavní zásluhu na tom, že devítiletka obdržela tituly Světová škola, Faitradová škola a Skutečně zdravá škola. Získává žáky i pro mimoškolní činnost a při škole založila Klub malých debrujárů. V roce 2017 byla nominovaná na cenu Global Teacher Prize Czech Republic, kde obsadila 2. místo

Třetí ocenění připadlo muži. Získal ho Karel Vodička, ředitel Domu dětí a mládeže v Rokycanech. Pod jeho vedením dosahují účastníci zájmových útvarů vynikajících výsledků v soutěžích a přehlídkách, a to jak v rámci města, tak i regionu. Spolupracuje rovněž se školami na přípravě výukových programů.

Ilustrační foto.
Debata v Břasích se dotkla i výkalů a hřiště