SVOJKOVICE - Zdánlivě běžná silniční kontrola dálničních policistů ze Svojkovic se začátkem týdne změnila v zajímavý úlovek.

Prověřované vozidlo totiž řídil šestačtyřicetiletý muž, na něhož soudce z Tachova vydal letos v září příkaz k zatčení. Hlídka to zjistila lustrací v policejní databázi a motoristova pouť tak skončila jeho transportem do příhraničního okresu.

KLABAVA - Na populární hospodský kvíz si troufli i v klabavské osvěžovně U komína. A v pátek 11. listopadu v 19 hodin tady bude rušno, protože se přihlásil maximální počet sedmi družstev. Mohli by je maximálně doplnit jednotlivci při doplnění týmů.

ROKYCANY - Kvůli složité epidemiologické situaci je v rokycanské nemocnici zpřísněný režim návštěv na oddělení následné péče. Zatím do pátku 11. listopadu, kdy je maximálně dvacetiminutový pobyt u pacienta možný jen po po předchozím svolení ošetřujícího lékaře. Přijít může pouze jeden host, který bude mít nasazen respirátor FFP2 nebo vyšší třídy a obdrží na místě jednorázový ochranný plášť.

V ostatních odděleních jsou návštěvy bez omezujících prvků.

KAMENNÝ ÚJEZD - Členové Tělocvičné jednoty Sokol v Kamenném Újezdu vítajív pátek 11. listopadu se setměním malé i velké účastníky lampionového průvodu. Sraz je v sedmnáct hodin před úřadem a vítané jsou světelné zdroje domácí výroby. Při ukončení akce nebude chybět teplý čaj a možnost opečení uzenin.

BŘEZINA - Areál fotbalového hřiště AFK je v sobotu 12. listopadu dějištěm velké březinské drakiády. Akce startuje v patnáct hodin a její součástí budou soutěže: o nejhezčí, nejmenší či největší papírový (vyloučen není jiný materiál) letoun.