Pro letošek se jedná o čtyři etapy. Tři se už dělají souběžně, pro čtvrtou je třeba vydat stavebního povolení. Sídliště a průtah kolem hlavní silnice přijdou na řadu ještě déle, až v souvislosti s opravami chodníků, silnic a parkovišť.

Zatím Holoubkovští na akci vyčlenili čtyři miliony. Nově se díky tomu v obci objeví 120 svítidel. Někde jde o výměnu lampy za lampu, leckde se vzhledem k technickému stavu budou měnit i kabelové rozvody. Tam, kde lidé poukazovali na neosvětlené úseky, nějaké sloupy s veřejným osvětlením i přibudou.

„Před rozhodnutím pro některého z výrobců jsme si lampy, které distribuují, vyžádali na vyzkoušení. Kvalita zpracování a svítivost byly prioritní. Svou roli sehrál samozřejmě také vzhled," informoval starosta Lukáš Fišer. Přijaté rozhodnutí je svým způsobem přelomové. Holoubkov už nebude investovat do klasických sodíkových svítidel ale do nové led technologie. „Volba nakonec padla na výrobce z Valašského Meziříčí. Jedná se o tuzemskou firmu, která lampy nedováží, ale sama je dělá. To pro získávání náhradních dílů a servis vidíme jako důležité," doplnil starosta.