Pocítí to i v Holoubkově, kde kompletní částka (vodné, stočné) byla od ledna do konce dubna stanovena na 83,13 Kč za kubík. „Nyní jsme ale při zasedání zastupitelstva odhlasovali novou sumu, a to 79.51 Kč. Je to zhruba o dvě koruny méně za krychlový metr než v roce 2019,“ konstatoval starosta Lukáš Fišer.

Součástí tohoto bodu byl celkový stav vodohospodářského majetku. Loni montéry zaměstnaly tři poruchy (u Bartošovy vily, na Těškovské a v zahrádkách). Došlo ke zokruhování vodovodů (Chejlavy, Těškovská), opravám kanalizací včetně šachet, přípojek v průtahu do Mýta a osazení vodoměrů v určitých lokalitách pro přesné sledování spotřeby.

Také rok 2020 bude pro obec i rokycanskou společnost Revos náročný: „V plánu je regenerace nebo náhrada stávajících vodovodních vrtů v Hamru a na Střelnici pro stabilní zajištění dodávky pitné vody. Dále dokončení dokumentace na 2. etapu rekonstrukce kanalizace v Chejlavech, na kompletní rekonstrukci čističky a zmapování zbytku kanalizační sítě v obci,“ dodal Fišer.

Úklid odpadků z černých skládek v Hrádku
Hrádečtí musí dál uklízet