Bezprostředně reagovali radní okresního města na vyhlášení nouzového stavu. „K povinnosti uzavřít zimní stadion a knihovnu jsme přidali zrušení úterních trhů. Víceúčelový areál na Jižním předměstí je v provozu jen do 18 hodin,“ uvedl místostarosta Jan Šašek. Z preventivních důvodů žádá spoluobčany, aby odložili návštěvu úřadu nebo záležitosti řešili elektronicky, přestože se podlahy, kliky atd. na radnici intenzivně dezinfikují.

Výraznou redukci akcí hlásí také Holoubkov. Od dnešního kouzelnického představení pro děti přes vítání občánků až po chystaný závod ROH. „Což je zkratka Rybníkářek a otužilců Holoubkov, kteří na rybníku trénují pravidelně a chtěli se představit veřejnosti,“ sdělila za pořadatele Radka Hodinová.

Ilustrační foto
Pozítří zavírají dvě mateřinky

Patrioti Radnic budou ochuzeni o množství pořadů. Od dnešní cestovatelské přednášky přes hrátky s pamětí, hasičský bál po trhy (včetně velikonočních) atd.

Restaurační zařízení na Rokycansku akceptují bez výjimky vládní nařízení o uzavírací době do 20 hodin. "Štamgasti musí pít rychleji," usmívá se majitel pivnice v rokycanské Plzeňské ulici Zdeněk Chmelíř. Smutný je pochopitelně z nižších tržeb. zejména v momentu, kdy musí hospodský splácet nemalé půjčky.

Přes složitou situaci pořádají v minipivovaru U Stočesů staročeskou zabijačku. "Pašík byl krmený pivovarským mlátem," pyšní se spolumajitel zařízení ve čtvrti Rašínov Tomáš Grimm. Dnes mohou gurmáni přijít už v poledne na polévku a ovar.

Obdobné lahůdky chystá pro návštěvníky také Tomáš Fiala ze Selského dvora v Biskoupkách, a to na 20. března i 4. dubna. "Hody pokračují, ale tentokrát ve skromnějším měřítku kvůli přijatým opatřením."

Těžké to mají noční bary. V Rokycanech zůstane například zavřeno U Filipa v ulici Míru.

Ilustrační foto.
Sušická lékařka léčila i po návratu z Itálie. Lidi to vyděsilo