S terénnímu úpravami v holoubkovském sídlišti si firma ROBSTAV dává na čas. Staveniště převzala už koncem srpna, ale zatím nekopla. Práce přitom musí zvládnout dost, jedná se o úpravy za pět milionů.

„Jestli bude mírná zima, jak tomu v posledních letech bývá, nic se neděje. Kvůli možnému výskytu nepředvídatelných potíží jsme dokončení stavby termínovali až na polovinu ledna. Ovšem s tím-hle skluzem jsme nepočítali. Pokud uhodí mrazy…" konstatoval s obavou starosta obce Lukáš Fišer.

V sídlišti ale klid přesto nepanuje.O vzruch se tam nyní starají plynaři, mění rozvody, jejichž stav už byl nevyhovující.

Doprava je zatím v lokalitě řešená tak, že se jezdí v jednom pruhu. Podobně to ale zůstane už i do budoucna. Z dvousměrné se páteřní komunikace procházející sídlištěm změní v jednosměrnou. „Po stížnostech, že není kde zaparkovat, přibude hlavně po její straně, ale i jinde v místě, asi sedmdesát parkovacích stání. Už takhle při okraji silnice parkovaly automobily a když se pak měly minout na komunikaci dva projíždějící vozy, nevešly se vedle sebe. Proto to zjednosměrnění, které zvýší i bezpečnost chodců. Kromě toho pro ně přibude část nového chodníku," objasnil starosta.

Počítá se také s rekonstrukcí veřejného osvětlení a s úpravou i výsadbou další zeleně. Zvláště proto, že část nynějších stromů musí novým záměrům ustoupit. Zatím jsou jen označené, ale protože práce ještě nezačaly dosud stojí.