Začal už v neděli filmovým představení Piráti z Karibiku – Salazarova pomsta. Auta 3 se jmenuje další filmové představení, tentokrát ale naplánované na pondělní 10. hodinu. S dětmi jsou zase zvaní i dospělí průvodci.

Zítřejší desátá v sále odstartuje představení Zdeňka Burghausera nazvané Kouzelník a živá zvířátka. „Děti si budou moci pohladit třeba cvičené malé králíčky, papoušky, sovičky či další, ale dovědí se také spoustu zajímavostí o jejich životě v přírodě,“ informovala za DK Helena Krtilová.

Budeme si hrát nese název středeční zábavné dopoledne v DK a na malé účastníky čeká spousta her a soutěží. Kromě nich ale kluci a holčičky na stanovištích dostanou i příležitost k anglické komunikaci. Do Rokycan totiž v rámci vzájemného poznávání mladých lidí míří skupinka studentů z amerického Texasu. Jenže – jsou jarní prázdniny. „Do škol tedy nemohou a prázdninový režim má i Dům dětí a mládeže v Rokycanech. Kontaktovali mě a domluvili jsme se na středečním spolupůsobení v rámci akce Budeme si hrát. Američtí hosté posílí pořadatelské obsazení stanovišť a kromě dohledu na plnění disciplín si s dětmi budou povídat o životě u nich,“ informovala Helena Krtilová. Dění odstartuje desátá hodina.
Poslední z naplánovaného programu je film Emoji. Kluky, holčičky i jejich průvodce pobaví ve čtvrtek. Promítá se od deseti hodin.

Vystoupení Hradeckých panenek se odehrávalo v hasičské zbrojnici v Břasích. Taneční skupina z Hradecka u Kralovic sem  přijela na pozvání místního Klubu důchodců. Přítomným si děvčata připravila tři pásma. Vystoupení trvalo přibližně  hodinu a amatérské u
FOTO: Hradecké panenky měly v Břasích úspěch