HRÁDEK - V sobotu naposledy mohou zahrádkáři proměnit jablka v lahodný nápoj při moštování v Hrádku. Otevřeno je mezi 7. a 11. hodinou. Případní další zájemci (minimálně s 200 kilogramy ovoce) se mohou domluvit na zvláštním termínu (telefon 777 028 392). Vánoční moštování bude 17. 12. od 8 do 11 hodin!

ROKYCANSKO - Zatímco deštivý pátek byl pro směnu HZS Rokycany relativně bezproblémový, neplatí to pro čtvrteční výjezdy. V okresním městě to byly zásahy v Pivovarské ulici a před 22. hodinou otevření bytu v ulici Pod Ohradou. Kromě toho profesionálové odpoledne likvidovali uniklé pohonné hmoty na dálnici u Cekova.

CHEZNOVICE - Od konce září je pro motoristy uzavřena silnice mezi Cheznovicemi a Mýtem. Důvodem je výstavba kanalizace a nyní k tomu přistupuje další omezení. Dnes a zítra nebudou moci obyvatelé Cheznovic využívat ani úsek komunikace od nákupního střediska směrem na konec obce.

Masarykovo náměstí je němým svědkem startu i zavírání prodejen
Do centra Rokycan se zase vrátila auta

NĚMČOVICE - Útulek pro čtyřnohé přátele na okraji Němčovic je pojmenovaný po svém patronovi. Populární herec Zdeněk Srstka sem jezdil pravidelně, aby v televizním pořadu pejsky nenapodobitelně prezentoval a někteří se díky němu dostali k novým majitelům. Nyní se tu osazenstvo stará o jedenáct opuštěných přátel člověka. Ti nejvytrvalejší jsou tu už přes pět let, nováčci naopak jen pár měsíců. Můžete se za nimi vypravit, i když ne všichni hafani jsou vhodní k chovu.

STUPNO - Sdružení sportovních klubů Stupno a obec Břasy pořádají dnes po setmění Noc duchů. Start je u stupenského kostela v 17.15 nebo ve stejném čase u benzínky v Břasích. Účastníci vyrazí na lesní stezku duchů a budou k tomu potřebovat lampion, baterku, kopec odvahy a vítané jsou masky! Cíl bude v Sokolce a každý, kdo přežije, může počítat s odměnou.

ZBIROH - Dětské hradní odpoledne láká kluky a děvčata do areálu zbirožského zámku každou listopadovou sobotu. Tedy i dnes a nutná je registrace (tel. 602 527 632 nebo info@zbiroh.com). Při prohlídce nejzajímavějších míst starobylého hradu se startem ve 13.30 čeká na aktéry řada zábavných úkolů a po jejich splnění zasloužená odměna.