Ikonický prostor při vjezdu do okresního města je jeho největší a zároveň nejvýznamnější plochou zeleně. „Jde o ojedinělé území se značným rekreačním, urbanistickým, vzdělávacím i ekologickým potenciálem,“ připomíná mluvčí úřadu Adriana Jarošová.

Lokalita je výjimečná svažitým charakterem území. Porosty a skalnaté výstupy vytváří unikátní kulisu. Zajímavé je, že už od roku 1895 bylo území vybaveným parkem s množstvím vycházkových tras, altánů a vyhlídek. Z tehdejších úprav se dodnes zachovala síť cest a stopy původních objektů.

Městský obchvat Západní okruh je hotový. Podívejte se, jak nejdůležitější dopravní stavba posledních let v Plzni vypadá. Celou jsme ji projeli a pořídili pro vás tyto fotografie a videa.
Nový úsek Západního okruhu v Plzni je hotový. Podívejte se, jak se po něm pojede

Právě Husovy sady, které lidé označují i jako Stráň, projdou celkovou obnovou a oživením. Plocha přírodního parku má rozlohu zhruba 23 hektarů a jako významné paleontologické naleziště je přírodní památkou.

Za skoro dvě desítky milionů přibydou nové lávky, cesty, upraví se celý sad. Do této částky můžeme počítat i nové venkovní vybavení, pod kterým si můžeme například představit lavičky, stojany na kola či odpadkové koše.

Zakázku realizuje firma Gabriel z Českých Kopistů. S dokončením pak město počítá v lednu příštího roku.

Masopust v Příkosicích
Rokycansko chystá čtyři masopustní průvody