Včera večer odstartovalo na nádvoří radnice letošní Setkání pod rokycanskou věží. Představitelé města poděkovali sponzorům a ocenili ty, kteří hodně udělali pro zviditelnění Rokycan. Podkladem pro tato jmenování byly návrhy, které posílali občané. Radní pak vybrali toho, který získal nejvíc nominací.

Významnou osobou tak byl pro letošek jmenovaný Jiří Hošek klavírista a violoncellis- ta, popularizátor vážné hudby, kterého s Rokycany spojuje umělecká i badatelská činnost.

Pro diplom města si šel zase František Koch, ředitel a zakladatel Muzea na demarkační linii, z něhož vytvořil největší nestátní vojenské muzeum v republice. Jeho technika hrála i v mnoha filmech. Další diplom města patří Sportovnímu kuželkářskému klubu Rokycany. Hraje nejvyšší soutěž v kolektivních sportech a navíc je momentálně nejlepším týmem v ČR držitelem ligového titulu, poháru i superpoháru. Oddíl zastupovali David Wohlmuth, Bedřich Varmuža, Roman Pytlík, Michal Pytlík, Jan Endršt, Pavel Honsa, Štěpán Šreiber, Martin Fürst a Vojtěch Špelina.

Oceněná byla také spolupráce s policií, zdravotními zá-chranáři a hasiči. Za Policii ČR se to přímo týkalo poručíka Davida Šmída, podpraporčíka Jindřicha Jagera a praporčíka Václava Pouzy. Všichni na svých úsecích dosahují výborných výsledků a přispívají k zajišťování bezpečí. Za hasičský záchranný sbor ocenění převzali ppor. Josef Huml a pprap. Petr Volín. Oba veleli jednotkám při požáru lesa u Pavlovska a iniciativou přispěli k mnohamilionové záchraně majetku města. V případě zdravotnické záchranné služby se poděkování týkalo lékaře Jiřího Klíra, který jedenáct let stojí v čele výjezdové oblasti Rokycany.

více na straně 3 pátečního vydání Rokycanského deníku