Zájemci si mohou prohlédnout kostel svatého Jana Nepomuckého v Liblíně, kde probíhá sbírka na jeho rekonstrukci. V Mlečicích, Drahoňově Újezdě a Lhotě pod Radčem návštěvníky seznámí Jana Bělová s historií a zajímavým vybavením zdejších kostelů a po ní vystoupí Duo Arioso – Iva Mužová (klávesy, zpěv) a Zdeňka Krauslová (zpěv). V Mlečickém kostele začíná program v 18:45 hodin, do Drahoňova Újezdu účinkující přejedou o hodinu později a ve 20:50 už začínají u Svatého Filipa a Jakuba ve Lhotě.

Bohatý program je připravený ve stupenském kostele sv. Vavřince, ale i v Rokycanech. Evangelický kostel nabídne v 18:15 vystoupení sboru Jižní hvězdy, dále prohlídku kostela a prostor klubu Akcent Diakonie Západ, v 19:30 hodin varhanní koncert a od 20 hodin zahraje divadelní soubor T.E.S.C.O. hru Vřed od Efraima Kishona (motlitebna). Ve 20:30 je opět naplánovaná prohlídka kostela, od 21 hodin koncert S.N.M. Následuje večerní čtení z knihy Roberta Fulghuma (kostel). Celý večer bude návštěvníkům k dispozici čajovna, stánek s domácími sladkostmi a prodej dalších pochutin, výtvarný workshop pro děti či posezení na zahradě.

Ilustrační foto.
Voda v koupališti už má dvacet stupňů

V rokycanském kostele Panny Marie Sněžné zahájí otec Pavel Frývaldský program v 18 hodin. Následně zahrají Jan Irving a Ivana Bažantová Jandová první část koncertu pro kytaru a cembalo. Před druhou částí jejich vystoupení si návštěvníci vyslechnou přednášku o historii kostela, který si také prohlédnou. Noc kostelů ukončí kolem 21. hodiny otec Frývaldský závěrečnou modlitbou.