ROKYCANY - Sedmnáctý ročník Memoriálu Miloslava Fořta ve střelbě ze vzduchovky se koná tuto sobotu od 10 hodin v Domě dětí a mládeže Rokycany. Soutěž pro děti a mládež bude vzpomínkou na obětavého vedoucího střeleckých kroužků a trenéra v jedné osobě při DDM.

Prezentace účastníků začne v 9.30 hodina organizátoři přivítají nejen členy zájmových útvarů Domu dětí a mládeže, ale i příchozí z řad zájemců, kteří si budou chtít vyzkoušet své střelecké schopnosti.

Václav Havránek
Rokycanské trhy: v pátek to šlo, v sobotu nikoliv

Miloslav Fořt vedl celý život kroužky v DDM a později v Ejpovicích. Pořádal také letní dětské tábory a vzpomínají na něho jeho žáci – pozdější vedoucí i členové Klubu Svobodných demokratů a sdružení Pro naše Rokycany.

STUPNO - Základní a mateřská škola Stupno jsou příspěvkovou organizací, která se má čím pochlubit. Přesvědčit se o tom mohou návštěvníci čtvrtečního Dne otevřených dveří (přesunuto z původního listopadového termínu). Seznámit se mohou se zajímavou prevencí rizikového chování s názvem Život je šance, využij ji. Právě o tomto projektu budou pedagogové hovořit se zájemci v budově Prokopcovny (Stupno 17) od 10 do 16 hodin. vedení ZŠ žádá návštěvníky o dodržování protiepidemických nařízení.

Osazenstvo pěti tříd rokycanské mateřinky pomáhalo myslivcům.
Předškoláci pomáhali. U Saské brány nasbírali tunu kaštanů

STRAŠICE - Na rozcestí za fotbalovým hřištěm ve Strašicích (směr kravín) mají v pátek 3. prosince odpoledne namířeno účastníci čertovské stezky. Během výšlapu se startem od 15.30 do 16.30 budou turisté všech věkových skupin plnit úkoly a navštíví i čertovskou zahradu.

Sladká odměna a čaj bude připraven pro každého účastníka. A kdo si donese uzeninu, může si ji opéct na pekelném táboráku.