„Velmi si vážím toho, že mi lidé dali opět důvěru a členové zastupitelstva mě podpořili," svěřil se zvolený starosta Václav Krofta. „Ustavující hlasování bylo jednoznačné v můj prospěch. Stejně tak pro místostarostku Simonu Bejčkovou a předsedy výborů to bylo jednohlasné," vysvětlil.

Nové zastupitelstvo má spoustu plánů, které by chtělo během čtyřletého volebního období uskutečnit. „Na prvním místě bychom chtěli určitě dokončit vrt. Ten je v řešení a v příštím týdnu by měly být zahájeny práce," konstatoval Krofta. „Další významnou finanční investicí by bylo vybudování protipovodňového opatření v obci. Při vydatných deštích nám to způsobuje značné problémy," pokračoval.

Finanční injekci by ale potřebovala také základní škola. „Chtěli bychom nechat vyhotovit energetické audity právě na školu a také obecní úřad. Pokud by byly dobře vyhodnocené, vyměnili bychom na úřadě okna. Škola by prošla rozsáhlou rekonstrukcí. Udělala by se fasáda a opravilo podkroví, kde by vznikl byt," konstatoval Krofta.

Během čtyř let by nové zastupitelstvo také chtělo zrealizovat projektovou dokumentaci kanalizace a splaškové vody pro třetinu obce. V rámci úspory energetických nákladů by došlo na výměnu veřejného osvětlení. Chybět by nemělo vybudování zázemí pro potřeby obecní techniky.