Každoročně řeší představitelé Kařezu problémy s napouštěním bazénů. Obec se může totiž ocitnout bez vody. Dosavadní vrt se svou zásobou nestačí.

„V Kařezu budujeme druhý vrt. V současné době čekáme na vodoprávní povolení, navýšení technologie a výkup pozemků. Tyto věci musí být hotové přednostně," sdělil starosta obce Václav Krofta. „Obec má dlouhodobě problémy s vodou a pokud někdo napustí bazén deseti, dvaceti nebo třiceti kubíky vody, Kařez je bez ní, a to i dva dny. V horším případě bychom ji museli dovážet. S tím jsou ale spojené další náklady," vysvětlil. „Rádi bychom požádali občany, kteří mají v plánu bazén napustit, nebo čerpat větší množství vody, aby přišli na úřad v Kařezu. Určitě jim vyjdeme vstříc a domluvíme s nimi termín, kdy by se dala voda napustit," vysvětlil. „Celá věc je pouze na domluvě. Naše voda je jedna z nejlacinějších v Plzeňském kraji, stojí třicet korun, takže bychom rádi občanům vyhověli s větším odběrem. Zastupitelstvo Kařezu si také uvědomuje skutečnost, že provozní náklady převyšují příjmy. Rozhodli jsme se ale, že tuto cenu za vodu ještě pro letošní rok udržíme," uzavřel Krofta.

Podle dalších informací se v obci ztrácí přibližně patnáct kubíků vody denně. Vrt i vodovod jsou ale v pořádku. Druhým vrtem by mohla být situace i tyto problémy vyřešené. Kam však voda mizí, je otázkou.