„Na základě připomínek občanů i postřehů zastupitelů jsme s panem Chládkem, majitelem firmy, záležitost probírali. Po několika jednáních se obě smluvní strany dohodly, že dohodu ukončí," informoval Deník starosta Vladimír Šmolík. Šéf pražské firmy uvedl, že stav trávníků není na takové úrovni, jak si představoval, proto byl pro ukončení spolupráce po provedené druhé seči.

Mimořádná rada ve středu za město záměr odsouhlasila. Zároveň rozhodla, že do konce roku Rokycany oproti původní smlouvě zaujmou jiný postup. Zvítězilo hledisko ekonomické výhodnosti, a tak měs- to nepůjde cestou nového výbě- rového řízení, ale znovu posou- dí nabídky doručené v rámci prvního vyhlášení záměru. „Řešení je možné, protože se jedná o veřejnou zakázku malého rozsahu, tedy do milionu korun," objasnil starosta.

Z dřívějších nabídek byla vybraná firma Klail. S ní se dojednala smlouva na dosečení travnatých ploch, včetně výhrabu pozemků. I na ten padla nejedna stížnost: „Seberou trávu a papíry či další předměty, které najdou, nechají povalovat se na posečeném trávníku," kritizovala Dana Pospíšilová. „Projděte se například sídlištěm U Václava. Je už pořádně zarostlé. Kromě toho nepochopím, že některé plochy posekají, ale hned sousedící nechají stát a přejdou na jinou lokalitu," podotkl František Šesták.

Pokud jde o zmíněnou oblast, k té nám Vladimíra Hupáková z odboru rozvoje města řekla: „Ještě jsme práci nepřevzali, není ukončená." Stav se bude teprve posuzovat.