Tělesa tří devítiletek a s nimi Mozaika nebo děvčata ze Zvíkovce se prezentovala v pátečním podvečeru. Vrcholem byla produkce Radky Fišarové, kterou považují nejen odborníci za českou Edit Piaf. Připočítáme-li desítky stánků s ryze sváteční tématikou nebo horkým občerstvením, věřte, že atmosféra byla dokonalá.

Jako přes kopírák se opakoval obdobný scénář v sobotu. jen s tím rozdílem, že prodejci už v mrazovém ránu rozbalovali své nádobíčko a lákali nakupující. Hudba zněla Masarykovým náměstím až odpoledne v podání Cantate i Unique. Stovky (a spíše tisíce) posluchačů se po šestnácté hodině těšily na Michala Šindeláře a jeho skupinu. Byla z toho padesátiminutová šou, zakončená hitem Hořely, padaly hvězdy! „Jde o průvodní melodií filmu Ledová bába, aspirujícího na Oscara,“ pochlubil se vynikající muzikant.

Ilustrační foto.
Hasiči zasahovali nedaleko Podmokel

Střed města se vzápětí ponořil do tmy kvůli vrcholu adventní premiéry. „Smrk jsme dovezli z polesí Cháchov, slaměný betlém vyrobila umělkyně na Moravě a o obří věnec ve Spilce se postarali zaměstnanci Lesů města Rokycany,“ připomněl starosta Václav Kočí. Pozval na pódium šest malých pomocníků, kteří mu pomohli odpočítat vteřiny do rozsvícení stromu. O tečku se postaraly pěvecké naděje ze základní umělecké školy.