Boží muka prokoukla

Vrátíme-li se o dva roky zpět, ovlivnil dění také ve Lhotě dosud nepoznaný covid. Přinesl útlum investic, společných posezení a bude ještě chvíli trvat než se zavedené rituály podaří obnovit. „Přesto se podařilo osvětlit kostel svatého.Filipa a Jakuba z několika stran. Večer je skutečnou dominantou obce,“ pochlubil se starosta Miloš Valdhans. Připomněl i opravu a restaurování levého a pravého oltáře ve zmíněném chrámu nebo rekonstrukci Božích muk pod Lhotou.

Pořízen byl malotraktor pro komunální a lesní účely. Zastupitelé nepodcenili ani nákup příslušenství pro zimní údržbu. Modernizace se rovněž dotkla stávající infrastruktury veřejné osvětlení, vodovodu a kanalizace. Ve sportovním areálu došlo na výměnu krytiny kabiny i přilehlé pergoly a oplocený je nově vodojem.

Rokycanskou rodinu nacisté popravili 28. května 1942
Stehlíkovi byli prvními oběťmi heydrichády

Nové prvky na hřišti

Pokud jde o letopočet 2022, je naplánovaná rekonstrukce dětského hřiště pod kostelem. Včetně nákupu prvků pro lhotecké benjamínky.

Pokračovat rovněž budou opravy inženýrských sítí , vodovodu a kanalizace. Zastupitelstvo má na zřeteli rovněž rozvoj obce, s čímž souvisí příprava příslušné projektové dokumentace.