Řidič slepě věřil navigaci a bloudil

Dobřív – Ve čtvrtek večer vyrazili členové jednotky SDH k technické pomoci. Muž za volantem osobního vozu se kvůli špatnému navedení navigace GPS dostal na cyklostezku do Hrádku a zpět už to na sněhu nešlo. Záchranáři mu díky technice (Tatra 815), popruhům a dalšímu vybavení pomohli zpět na cestu.

Zloděj se namáhat nemusel

Rokycany – Neznámý lump měl kliku v centru Rokycan. Objevil v ulici Josefa Knihy neuzamčené vozidlo Volkswagen Touran a přivlastnil si z něj dámskou peněženku s hotovostí, platební kartou a dalšími doklady. Dvaatřicetileté majitelce věcí způsobil několikatisícovou škodu.

Zbabělec škodil a zmizel…

Strašice – Policisté hledají svědky kolize, k níž došlo z 12. na 13. prosince loňského roku ve Strašicích před domem 465. Neznámý řidič tu na přímém úseku silnice poškodil pravý bok VW Passat a ujel. Případné informace lze sdělit na tísňovou linku 158 nebo 974 335 259.

Knihovna. Ilustrační foto.
Rokycanští půjčují knihy bez kontaktu

Děti záchranářů navštěvují ZŠ Jižní

Rokycany – Potomci záchranářů, zdravotníků či pracovníků sociálních služeb mají také v našem okresním městě šanci navštěvovat 'náhradní' školy.

V případě větších dětí jde o devítiletku na Jižním předměstí. „Možnost využili tři kluci a děvčata. S tím, že se jim věnují učitelky a odpoledne fungujeme jako družina,“ sdělil ředitel Bohumil Nosek.

Z předškolních zařízení byla vybraná mateřinka ve Školní ulici. „Uvolnili jsme tu prostory, ale nikdo zájem neprojevil ani nás nekontaktoval,“ potvrdila včera vedoucí učitelka Renata Krejčí.

Mirošov fotí sněhuláky

Mirošov – Velkou sněhulákovou výzvu vyhlásili členové společenské komise města Mirošova. Až do 28. února přijímají fotografie originálního výtvoru ze sněhu nebo jiného materiálu. Stačí snímky poslat na sk.mirosov@gmail.com nebo na telefon 776 320 642 se jménem a adresou. Na všechny účastníky čeká odměna a nejlepší fotografie budou zveřejněné na sociálních sítích.

Tříkrálová sbírka nekončí

Rokycansko – Zpravidla do konce příštího týdne mohou lidé přispět do Tříkrálové sbírky. Letos v omezených podmínkách bez návštěv malých koledníků. Kasičky jsou ale umístěné v sídlech úřadů nebo v domech dobrovolníků.

Kříž na hřbitově. Ilustrační snímek.
Opustili nás...

V rokycanském muzeu chystají novou výstavu

Rokycany - Pod vedením archeologa Martina Čechury instalují pracovníci plzeňského výstavnického oddělení novou expozici v Muzeu dr. Horáka. Nazvaná je Počátky archeologie na Plzeňsku a Rokycansku. Rokycanští doufají ve zmírnění opatření, aby mohli opět přivítat návštěvníky!

Šupináče nabízí Zbiroh i Mirošov

Rokycansko – Dodávku dnes tolik žádaného vitamínu D mohou zajistit i ryby. Včera odpoledne je nabízeli pracovníci sádek JCM na okraji Zbiroha (jsou tu každý pracovní den mezi 13. a 14. hodinou). Pátek bývá i šancí v Mirošově, kde šupináče z Padrťských rybníků prodávají od 13 do 16 hodin.