Osazenstvo Střední školy Jeřabinová pro ně v průběhu týdne napeklo několik druhů voňavého vánočního cukroví. Dramatické předávání mezi nepřetržitými výjezdy jen potvrdilo, o jak obtížnou profesi jde.

Obory se zdravotnickým zaměřením v areálu školy nad rokycanským nádražím chybí. „Takže jsme zvažovali, jak téhle složce v přetrvávajícím koronavirovém čase udělat radost,“ sdělila ředitelka SŠ Irena Vostrá.

Zelenou dostal nápad připravit jim pracny, rohlíčky, linecké, perníčky, Masarykovy placičky a jiné druhy sváteční nabídky. Šikulové ovšem zvládli i domácí nudle. Celkově toho bylo přes 130 kilogramů. „Část je ale určena pro spřátelené firmy nebo si ji mohou zakoupit naši pracovníci,“ dodala Vostrá.

Jídelníček vznikal během nucené distanční výuky. Až pak se v rámci odborného výcviku věnovali budoucím kuchtíkům Dagmar Kfelířová, Jitka Soukupová, Lukáš Kfelíř, Květa Michálková nebo Zdeňka Budínová.