Sezóna promítání v letním kině je u konce. Provozovatelé ji uzavřeli o víkendu českou hitovkou Babovřesky s pořadovým číslem dva. „Na poslední představení dorazilo na sto osmdesát diváků. I když se nepromítají zrovna aktuální hity (distribuční síť pro veřejné projekce je na tyto novinky poměrně skoupá pozn. redakce), kompenzujeme to nízkým vstupným padesátikorunou," informovala Helena Krtilová z kulturního domu v Hrádku.

Na návštěvnosti se pochopitelně odráží zejména počasí, které nikdo neovlivní. A to srpnové bylo ve své druhé polovině poměrně vrtkavé. „Nepromítalo se pouze jednou, kdy celý večer propršel. Jinak jsme se sezónou spokojeni a letní kino si na svůj provoz stále vydělá a není ztrátové," pochvalovala si Krtilová.

Za dva měsíce do lavic v amfiteátru usedlo na 2200 diváků. Počítáno včetně zhruba stovky dárců krve, kteří mají jako poděkování od města vstup zdarma. Kinu ale nezůstanou nic dlužní, vstup totiž podle výkazu za ně následně zaplatí. K větší spokojenosti tak provozovateli chybí jediné. Větší nabídka v jedné z kategorií dětských filmů. „Po tomto promítání je velký zájem, ale filmů je málo. Hned jak se nějaký objeví ho objednáváme pro nejmenší diváky. Po létě se totiž projektor opět stěhuje k využití do kulturního domu," uzavřela Krtilová.