Od kruhového objezdu u Střelnice až po křižovatku se Sedláčkovou ulicí teď vládnou stavaři, kteří zároveň realizují rozsáhlé zemní práce. Souvisí s opravou vodovodu a kanalizace (včetně přípojek). „Při kontrolním dnu se začátkem týdne vyskytl problém. Souvisí s chybným výškovým uložením stávajícího vedení plynovodu, což může průběh prací zkomplikovat,“ uvádí místostarosta Jan Šašek s tím, že tuto skutečnost Rokycany v pozici objednavatele neznaly. Vlastník řadu byl tudíž vyzvaný k návrhu optimálního řešení.

Během prověrky aktuální situace a harmonogramu účastníci zkoumali zajištění průjezdu vozidel integrovaného záchranného systému. Zaměřili se také na volné používání koridorů pro pěší na staveništi. „Nemohu tady občas projít a fakt nevím, kdo je za to zodpovědný,“ rozčilovala se starší žena. Šašek její rozhořčení chápe: „Investice má negativní dopad na občany, kteří zde trvale bydlí nebo podnikají. V součinnosti s dodavatelem a projektantem připomínky nepodceňujeme.“

Ilustrační foto
KRÁTCE: Do Skomelna jeli hasiči z Radnic

Vlastní akce začala v březnu kácením 23 lip, tří jasanů u mohyly Madlonova pluku, jednoho smrku pichlavého za křižovatkou s Klostermannovou ulicí a 18 smrků ztepilých nevhodně vysazených na levém břehu řeky Klabavy.

Kromě uvedených smrků zůstanou na svém místě veškeré stromy v úseku od křižovatky s Klostermannovou ulicí k Litohlavskému mostu. Jedná se zejména o tři mohutné duby, stromořadí vzrostlých lip i řada mladých lip, vzrostlé habry i břehový porost. Také dvě břízy před Inzulou se vyhnuly kácení.

Součástí stavby je nyní výsadba 47 nových stromů.