Sládek od Stočesů vyrazí na kopřivy. „Připravujeme speciální velikonoční třináctku. Už zraje. Během výroby do ní ještě sládek přidá mořskou řasu, aby mělo velikonoční pivo pěknou jarní zelenou barvu, a dochutí ho mladými kopřivami, které vlastnoručně natrhá,“ slibuje spolumajitel pivovaru U Stočesů Tomáš Grim. Zdejší zelená třináctka bude na čepu nejen U Stočesů, ale i na náměstí v Liďáku. Naráží se na Velký pátek 30. března.

Velikonoční speciál vaří i Loužek. „Bude to světlý ležák, spodně kvašený v otevřených kádích, který zraje v klasických ležáckých tancích. Barvit na zeleno ho nebudeme, odlišovat se bude svojí chutí a charakteristikou,“ říká Lumír Otec ze Soukromého pivovaru Loužek. Jeho pivo by mělo být k ochutnání už od příštího týdne Pod Jasanem v Kamenném Újezdu.

Pivovar Radnice nemá na výrobu velikonočního speciálu místo. Druhý radnický minipivovar Klenot však chystá speciální světlou třináctku s jarním svěžím nádechem. K ochutnání bude od 23. března, ale zájemci se musí předem domluvit se sládkem Josefem Melichem. Jinak bude jeho speciál k dostání na jarních trzích v Rokycanech.

TÝDEN stačil na to, aby dům podle svého předchůdce nazvaný Chudobinec šel k zemi. Snahy obce o zpřehlednění nebezpečné zatáčky se tak proměnily ve skutečnost.
Chudobinec ve Stupně ustoupil dopravě