„Obsah letošního zaměření je jednoduchý a výstižný, totiž pravěk. Tedy jeho odpolední zábavná část. V dopoledních hodinách se děti učí anglicky. Až po obědě přijde čas na zábavu," prozradila vedoucí a organizátorka tábora Petra Ivasienková ze Vzdělávacího a překladatelského centra v Rokycanech.

Připravený program je opravdu ´výživný´. Včera se všichni v kolektivu spíše seznamovali a odpoledne vyrazili společně pod Stráň, kde hledali vhodné místo pro přežití, stavěli si pravěkou chýši a dokonce se snažili ulovit si něco k snědku- mamuta!

„Na co se z celého týdne těším nejvíc? Na všechny ty úkoly. Jak z angličtiny, tak na ty, co nás čekají odpoledne. Třeba budeme dělat oheň a hlavně vyrábět šperky," prozradila sedmiletá Nikolka Procházková z Rokycan, která si ve výrobě natolik věří, že se chystá vzít si parádu i po prázdninách do školy.

Dnešní den bude pro děti horký, nejen co se týče počasí. V plánu je totiž ohnivý den. V něm se naučí stavět hned tři typy ohnišť, vyrábět šperky a na závěr přijde slavnost ohňů. Do druhé poloviny týdne se kolektiv přehoupne výletem po železnici. Pojedou do pravěké jeskyně, kde budou malovat na skály a kameny nebo vyrábět zbraně. Nebude chybět opékání uzenin.

Pravěkému životu, stopování zvěře, doplňování jídla a vody je vyhrazen čtvrtek a v posledním dni se děti utkají v soubojích. „Přežije jen nejsilnější, nejmrštnější. Budeme se tedy přetahovat, střílet, házet ´pravěkým´ kladivem. Za odměnu pak bude ryze novodobá odměna. Totiž závěrečné zmrzkování," prozradila Ivasienková.

Ta také doplnila letošní počet dětí, které se přihlásily: „S kolegyní Monikou máme na starosti třicet šest dětí od pěti do dvanácti let. Právě podle věku a zkušeností jsou také rozděleny do skupin. V těch se pak učí jak nové věci, tak si i zábavnou formou opakují školní učivo."