U Frídelů upečou více než sedm set mazanců denně. Jediné pekařství, které se od roku 1991 nachází v Rokycanech pracuje nyní na plné obrátky. „Nejvíce práce máme od pondělí. To jsme začali péct velikonoční mazance," uvedl majitel Ladislav Frídel. „Pracujeme na dvě směny, abychom vše stihli," doplnil.

Podobného názoru je také majitel Pekařství a cukrářství Dvorec Jan Pondělík. „Ten pravý shon už nám také začal. Vždy před Velikonocemi nebo Vánocemi je situace obdobná," konstatoval. „Nyní začínáme s mazanci, biskupskými beránky, velikonočními zajíčky nebo tradičními muflony," pokračoval Pondělík. „Oproti loňskému roku jsme navýšili ceny u některého sortimentu," informoval. „Jde řádově o pár korun. Nešlo každopádně o dramatické zdražování," uzavřel Pondělík.

Někteří oslovení zákazníci se nejvíce báli zdražování. „Jsem ráda, že ceny jsou přibližně stejné, jako v loňském roce," sdělila Petra Mrázková. „Ceny mě moc nezajímají. Většinou si vše upeču sama. Spíš se ohlížím po večkách na chlebíčky a nějakých drobnostech do kuchyně," konstatovala Michaela Talacková.