„Hlavní program je směrovaný na neděli, ale už v pátek večer se v rámci poutě uskuteční divadelní představení,“ informoval místostarosta Jan Auinger. V 19 hodin v místním kině ochotníci ze Žebráka předvedou Drdovy Dalskabáty, hříšná ves.

„Nedělní oslavy už tradičně dělíme do dvou částí – dopoledne je jim vyhrazeno náměstí, odpoledne prostranství u kapličky svatého Vojtěcha, kde akce vyvrcholí,“ připomněl starosta František Končel. „V půl druhé je naplánována mše, asi od tři čtvrtě na tři bude zahájena výstava paličkování a šité krajky, doplněná ukázkami činnosti. Půl čtvrtá přinese představení mýtských ochotníků, předvedou ukázku z připravované hry Lysistrata,“ dodal Auiger. Celým odpolednem pak bude prolínat všeobecné veselí, s vyhráváním muziky, zpěvem, konzumací dobrého jídla i pití.

Co se týče dopoledne, programový blok zahájí už v devět hodin módní přehlídka, o níž se postarají rodiče a děti z klubu Korálky. V 9.30 hodin začíná vystoupení základní školy. Zhruba v 10.15 by už ale prostranství mělo opanovat rytířské klání v podání skupiny historického šermu. Asi v 11 hodin je vystřídají břišní tanečnice z Mýta a půl hodiny poté zavíří náměstím salsa.

Jinak lze v průběhu celého dopoledne navštěvovat jarmark, ale také si prohlédnout výstavu leteckých modelů a pracÍ žáků k tématu Svátky, zvyky, tradice. Obě jsou k vidění v prostorách městského úřadu.