Slova se ale ujal až po přednášce a diskuzi s dopravním policistou, který s dětmi probral základní pravidla na silnicích, což se před prázdninami každopádně bude hodit. „Po skončení závodní kariéry teď jezdím už spíš pro radost- jsem si řekl, že by bylo dobré udělat něco pro děti. Jen tak, bez nároků na honoráře nebo dotace. Oslovil jsem místní policisty, kteří mi vždy ochotně vyšli vstříc, a Lukáše, který také bez jakéhokoli zaváhání souhlasil. Přece jen je to známá tvář, od které děti informace přijímají lépe," prozradil závodník Jiří Sutr.

Ostatně, ke konci profesionálního jezdce se vrátil v diskuzi ještě jednou. „Najednou jsem měl rodinu, kluka v první třídě. Chtě nechtě člověk pak ledacos vnímá jinak, uvědomuje si, co se může stát. Zpomalil jsem i na trati, a tak jsem si řekl, že je lepší s tím skončit," prozradil Sutr a dodal, že jeho syn jde v jeho šlépějích a aktuálně se věnuje motokárám a na plátně dětem promítl a vysvětlil styl jízdy z pohledu, jak ji vnímá řidič a spolujezdec.

„Má tu někdo trojku s češtiny?" nastoupil v učitelském duchu svoji část známý televizní a divadelní herec Lukáš Langmajer. Toho znaly děti zejména jako představitele kněze v komedii Zdeňka Trošky Babovřesky. I k natáčení směřovaly následné dotazy.

„Způsobil někdo někdy nějakou nehodu?" vyptával se Langmajer dál a hned se chytla první ´rybka´. Souhrou nešťastných událostí totiž jeden z žáků v minulosti způsobil kamarádovi otřes mozku, a tak spolu rozebrali i to, co horšího se ještě mohlo stát. Podle tváře provinilce, nad kterým stál filmový kněz, bylo jasné, že role filmová i ta aktuální učitelská, byla daná té správné osobě. To i přesto, jak přiznal sám herec, platil ve školních lavicích sám za ´grázlíka´ a vysvědčení také nebylo samá jednička.