Registrovali se zde účastníci Rokycanských pochodů 2018. Akce, jejíž pomyslný cíl byl na rozhledně Kotel, neboť dominanta nad Rokycany slavila čtvrté narozeniny.

„Připravili jsme tři trasy v délkách 13, 21 a 31 kilometrů. Dámy z Onko klubu, které pomáhaly už loni, svědomitě zapsaly 106 účastníků a s nimi pět psů,“ pochlubil se za pořadatele Vladislav Sajdl. Poděkoval rovněž představitelům města a informačního centra za spolupráci a podporu při zajištění výšlapu!

Nejstarší turista ve věku 81 let dorazil z Prahy a absolvoval nejdelší etapu. Benjamínci se narodili loni nebo dokonce v lednu 2018 a zvládli trať v kočárcích. Pokud jde o nejvzdálenější hosty. Byli ze Slovenska – jednou z Prešova (700 km) a také od Rožňavy (670 km). kromě toho přijeli zkušení pochodníci z Plané, Tachova, Domažlic, Nýrska, Klatov, Stříbra, Podbořan, Prahy, atd. „Všem se na Rokycansku moc líbilo. Ti, kteří zde byli poprvé, se divili, jaké máme krásné trasy, nádhernou přírodu a určitě se prý zase vrátí,“ dodal Sajdl.

Ilustrační snímek.
Hasiči z Břas se pyšní novým vozem