Do Intercampu Habr TJ Sokol Volduchy se začali vracet pravidelní zákazníci, ale přijíždějí i noví. Sraz si tam dali třeba majitelé vozů Škoda Felicia, od šestého tu pobývá skupina rekreantů z Německa, víkend je zadaný pro majitele skotských teriérů. Přes prázdniny je největší zájem o týdenní pobyty.

U jezu na Berounce ve Zvíkovci se nachází kemp U Varských. Na ohraničeném pozemku jsou k dispozici elektrické přípojky, vybudovaná ohniště, nechybí chodníčky a dětský koutek. „Část louky slouží také jako pláž. V těsné blízkosti je sociální zařízení, restaurace a dětské brouzdaliště. Lidé se k nám rádi vracejí,“ uvedl Igor Tjutčev.

Rušno je i v liblínském tábořišti Kobylka. Kromě stanujících či v maličkých chatkách přespávajících vodáků teď slouží jako základna pro výlety a školy v přírodě, víkendy patří hlavně rodinám. „Zájem je o převozy lodí, v permanenci je šest chatiček s vlastním zázemím. Letos poprvé nabízíme také ubytování v penzionu. S ohlasem je přijímaná i nová restaurace,“ sdělila Jiřina Skleničková.

Předávání knížek pro prvňáčka v Městské knihovně Rokycany se postupně týkalo všech prvních tříd okresu.
Písmenkování zaplnilo knihovnu