MIROŠOV - Zatím unikající pachatel objevil ve středu ráno peněženku v autobusovém spoji mezi Rokycany a Příkosicemi. Obsahovala platební kartu, Plzeňskou kartu s kreditem sto korun a studentské osvědčení ISIC. V Mirošově hned nálezce realizoval dvě platby (dohromady za 96 korun), ale celková škoda se vyšplhala na téměř sedm set korun. Jednání nálezce řeší policisté jako podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření a padělání platebního prostředku.

ROKYCANSKO - Dvakrát museli profesionální hasiči během středy likvidovat nebezpečný hmyz. Stalo se tak v Chotětíně a Březině. kromě toho směna HZS z Rokycan uhasila hořící auto ve Strašicích a kolegové z Radnic otevírali v noci prostory v centru města.

RADNICKO - Omezení, které pocítí pasažéři vybraných spojů, startuje dnes ve čtrnáct hodin na železniční trati Radnice – Plzeň. Výluku pocítí především cestující v Chrástu, kde bude opravována kolej až do pondělního rána 27. června.

Část spojů mezi Chrástem a Plzní bude nahrazena autobusy. Pojedou však mimo stanici Ejpovice, ovšem přestup pro spojení z Radnicka do Rokycan a zpět bude v Chrástu zajištěn.

KLADRUBY - Na restaurování památek se shodli zastupitelé Kladrub při úterním jednání. Opravy se dotknou sousoší piety, sochy sv. Vojtěcha a pomníku padlých. Účastníci odsouhlasili i projekt na revitalizaci návsi.

HŮRKY - Obyvatelé Hůrek, ale i chataři jsou v neděli dopoeldne zvaní na úklid obce i jejího okolí. Sraz dobrovolníků je v 9.30 před úřadem, kde účastníci vyfasují rukavice a pytle.