V restauraci na Střelnici připravil při této příležitosti Celia Club Rokycany druhý ročník prodejní výstavy, na kterou přijela i dvacetiletá Hana Mourová z Holoubkova. „Trpím nesnášelivostí na lepek od tří let. Neexistuje na to lék, žádná operace, prostě nic,“ přibližuje svou nemoc mladá žena a pokračuje: „ Jediné co pomáhá, je velice přísná dieta.“

Lepek není pouze v pečivu ale v podstatě ve všech potravinách. „Když trpíte celiakií, musíte dokonale znát složení každé potraviny, kterou zařadíte na svůj jídelníček,“ řekla veselá Hana Mourová a pokračovala: „Lepek může obsahovat například i jogurt nebo mák.“

V sále rokycanské střelnice vyrostl malý veletrh se stánky výrobců, kteří se specializují na zákazníky požadující bezlepkové potraviny. „Návštěvníci prodejní výstavy se mohou seznámit s výrobky, které nejsou zas tak běžné v obchodech,“ řekla hlavní organizátorka akce Pravoslava Valentová a dodala: „Dnes je oproti minulosti poměrně velký výběr potravin i výrobců, kteří se zaměřují na lidi postižené celiakií. Dokonce je v současné době na trhu i bezlepkové pivo z žateckého pivovaru.“

Jan Koštíř z Rokycan po ochutnávce čerstvě připraveného bezlepkového langoše uvedl: „Je to opravdu dobré. Popravdě, asi bych nerozeznal, jestli je to připraveno z mouky obyčejné nebo zdravé, bezlepkové. “
Celou akci hudebně podbarvovali muzikanti z The Mountain Lake. Pro hravé účastníky připravili organizátoři bohatou tombolu.