„Na studii z roku 2010, kterou jsme připravovali s projektantem Miroslavem Jarošem z Radnic, se už pomalu prášilo. Ale tři roky na to se přece jen podařilo vyprázdnit skladiště a přemístit sem sídlo úřadu. Zprovoznili jsme ho v říjnu 2013 k 95. výročí vzniku republiky. Hned druhý den se tu uskutečnily volby a teprve pak se mohlo slavit. V kombinaci s prodejnou a hospodou jde o přirozené centrum Bujesil,“ připomíná starosta Pavel Trepeš.

Neusnula však ani myšlenka nástavby se čtyřmi jednotkami. Se žádostí o dotaci z ministerstva financí byla obec v severním cípu Rokycanska úspěšná, jenže finanční injekce by na celý projekt nestačila. „Pomohl také Plzeňský kraj a nyní můžeme byty představit. Jednou jde o garsonku a zbývající jsou o velikost tři plus kuchyňský kout. Zájem byl značný a je obsazeno. Dvakrát domácími a dvakrát přespolními nájemníky,“ dodal Trepeš.

Líčení s Martinem M. se konala formou videokonference mezi soudní síní a dobřanskou nemocnicí.
Narkoman napadl a zranil otce. Toho zachránila pistole

Představitelé Bujesil se netají myšlenkou výrazně vesničku omladit. Důkazem je začínají stavba komunikace v lokalitě s pracovním názvem Z1, kterou využijí zejména majitelé pěti parcel. Chtějí si tu postavit rodinné domy. "nezapomínáme ani na sportovní vyžití. Dokončené je dětské hřiště a na víceúčelové ploše hodláme položit umělohmotný povrch," přiblížil starosta nejbližší plány.