Sraz turistů je v 8.45 hodin před nádražím Českých drah. Doporučeno je vhodné oblečení a obuv, něco k opečení na ohni a peníze na občerstvení i vlak.

Výšlap je zaměřený na pozorování opeřenců. Ornitologicky zaměřená akce je zároveň součástí festivalu ptactva, který je zaměřen na ptačí migraci a šíření povědomí o stěhovavých druzích ptáků a prostředí, které při svých cestách využívají.

„Cílem naší cesty jsou rybníky kolem Kařezu. Skýtají útočiště celé řadě ptačích druhů vázaných na vodní prostředí. Navíc se zde zdržuje i orel mořský a další neméně zajímavé druhy. Kdo nepojede z Rokycan, může se připojit v 9.15 u nádraží v Kařezu,“ sděluje zájemcům šéf organizace ČSOP Pavel Moulis. Trasa povede kolem vodní hladiny směrem na vlak do Mýta. Vycházka je celodenní a s návratem je počítáno v podvečer.

Zajímavá, zhruba desetikilometrová cesta je situována většinou v blízkosti vody a turisté mohou sledovat zástupce ptačí říše.

Výhodou bude vlastní dalekohled, přičemž vycházka bude doplněna výkladem o zdejší fauně. Kontaktní telefonní číslo je 603 239 922.

Ilustrační foto
Povolební vyjednávání startují